Top 8 podujatí, ktoré zažijete v Barcelone len v jari
Photo Credit To 4freephotos.com, pixabay.com, upload.wikimedia.org

Top 8 podujatí, ktoré zažijete v Barcelone len v jari

V jari sa Barcelona prebúdza po zimnom odpočinku  a s ňou prichádzajú akcie, bohaté kultúrne programy či športové podujatia. Ponúkame vám najlepšie z najlepšieho, to, čo by ste určite nemali vynechať keď sa rozhodnete cestovať do Barcelony  v jarnom období.

Maratón v Barcelone

Maratón v Barcelone sa organizuje každý rok v marci. V súčasnosti je známy pod názvom svojho sponzora Zurich Marathon of Barcelona – je to najväčšie bežecké podujatie v meste. Trasa prechádza okolo niektorých z najznámejších barcelonských pamiatok ako sú Sagrada Família, Plaça d’Espanya či okolo pláže.

Sant Jordi

Známy ako “deň knihy a ruže”, Sant Jordi je miestnym ekvivalentom Valentína, kedy si zamilované páry vymieňajú kvety a knihy.  Túto tradíciu začal v minulom storočí obchodník vo Valencii a stala sa najromantickejšou oslavou roka v Katalánsku. Oslavuje sa 23. apríla v mestách a metropolách po celom Katalánsku.

Týždeň dizajnu

Vďaka novému dizajnérskemu múzeu v Poblenou a rastúcemu úspechu Barcelonského týždňa dizajnu sa z Barcelony stalo hlavné mesto Európskeho dizajnu.  Podujatie zahŕňa rozhovory, workshopy či výstavy miestnych a medzinárodných návrhárov ako aj ďalších profesionálov v tomto odvetví. Približne 20 000 ľudí sa zúčastnilo na minuloročnom podujatí, ktoré sa konalo na rôznych miestach v okolí mesta.

Pivný festival

Toto podujatie má povesť najväčšieho pivného festivalu v Španielsku, kde sa ponúka 450 rôznych pív z celého sveta. Udalosť trvá 3 dni, stojí 8€ (cena zahŕňa jednodňový vstup, festivalový pohár, brožúru sprievodca festivalom a žetóny). Je to skvelý spôsob, ako vyskúšať miestne a národne vyrábané pivo.

Noc múzeí

Po príklade v Berlíne, kde sa tradícia začala v 70. rokoch, podujatie  Noc múzeí ponúka v Barcelone návštevníkom bezplatnú obhliadku počas jednej noci v máji. Zúčastňuje sa jej viac ako 80 múzeí a každoročne prichádzajú tisícky návštevníkov. Múzeá zostávajú otvorené až do neskorej noci, je to rozhodne zaujímavý spôsob ako ich vidieť v inom kontexte.

Veľkonočné oslavy Semana Santa

Týždeň, ktorý prebieha až do Veľkonočného pondelka je známy ako Semana Santa alebo “Veľký týždeň”. Je to veľká náboženská a kultúrna oslava. Okrem tradičných cirkevných služieb sa konajú sprievody po celom meste, vrátane Kvetnej nedele, kedy deti dostanú papierové palmové listy. Vyskúšajte kúsok tradičného Mona de Pascua alebo veľkonočného koláčika.

Tancujúce vajce

Jedná výnimočná udalosť nazvaná “Tancujúce vajce” alebo “L’Ou Com Balla” je tradíciou, ktorá sa datuje do 17. storočia a spočíva v umiestnení malého vajíčka na vodné trysky fontán po celom meste. Podujatie sa koná v deň Corpus Christi a hovorí sa, že predstavuje cyklus Kristovho života. Pre návštevníkov sa naskytá možnosť vidieť niektoré časti mesta, ktoré sú zvyčajne uzavreté pre verejnosť a pozorovať skôr nezvyčajné predstavenie ako malé vajce “tancuje” vo vode.  

Sant Medir Festival

Sant Medir je miestnou oslavou, ktorá zahŕňa prehliadku, na ktorej ľudia hádžu sladkosti a cukríky okoloidúcim. Miestni obyvatelia jej vravia “najsladšia oslava”, v posledných rokoch sa takto rozdalo 60 ton sladkostí. Sprievod je tvorený ľuďmi na vozoch, ktoré ťahajú kone a prechádza ulicami štvrte Gràcia.

Post source : theculturetrip.com

About The Author

Related posts

Leave a Reply