10 užitočných tipov ako stráviť skvelý víkend v Barcelone
Photo Credit To c1.staticflickr.com, upload.wikimedia.org

10 užitočných tipov ako stráviť skvelý víkend v Barcelone

Prísť do mesta, ktoré vám ponúka toľko rôznych príležitostí, ako je Barcelona, a pritom mať len víkend na preskúmanie všetkého môže byť veľmi náročná úloha. Ak si plánujete cestu do Barcelony a neviete kam skôr, aby ste stihli všetko tak tento článok je práve pre vás. My vám ponúkame návod, čo všetko by ste mali v Barcelone počas víkendu navštíviť, aby ste odchádzali so skvelými zážitkami. Barcelona je však tak rozmanitá, že jeden víkend vám na toto mesto stačiť nebude.

1. Urobte si prehľad o meste

Keď vystúpite z lietadla a dostanete sa do Barcelony, budete s najväčšou pravdepodobnosťou chcieť spraviť prvotný prehľad, aby ste vedeli čo vás tento víkend čaká.

Dobrou voľbou je ísť na prehliadku autobusom, ktorá má veľa zastávok po celom meste. Jednodňová vstupenka pre dospelého je 27 Eur.

Ďalšou možnosťou je spoznať mesto počas pešej turistiky.

Existuje široká ponuka turistických trás, niektoré sú dokonca špecifikované ako napríklad turistika duchov po Gotickej štvrti či gurmánska turistika alebo Picasso turistika pre milovníkov umenia či architektúry.

Prehliadky sa pohybujú v sumách medzi 10 až 25 Eur v závislosti od prehliadky a trvajú asi 4 hodiny v závislosti od trasy, ktorou sa rozhodnete ísť. 

2. Vyskúšajte Tapas

Po náročnej túre je čas si dopriať niečo dobré na zahryznutie. Pri pomyslení na Španielsko vám určite medzi prvými napadne konzumácia “tapas”, ktorá patrí k životnému štýlu Španielov.

Určite by ste mali začať ochutnávkou Pan con Tomate, chlieb s olejom, soľou a paradajkami. Širokú ponuku rôznych druhov tapas nájdete všade v Barcelone a začínajú na sume 1 Eur za kus.

3. Zakončite svoj deň úžasným predstavením Magickej fontány

Lepšie zakončenie prvého dňa ako sledovať skvelú vodno-svetelnú šou si neviem predstaviť.

Svetelno-vodné predstavenie, ktoré ponúka Magická fontána si môžete vychutnať v iba v určitých časoch a obdobiach. Jednotlivé časy  predstavení podľa mesiacov sme konkrétne rozpísali v našom článku Tajomstvo fungovania Magickej fontány. Fontány sa nachádzajú blízko námestia Plaza Espanya, úžasné miesto, ktoré poskytuje nádherný výhľad vo večerných hodinách z vrcholu kopca z Národného múzea umenia Katalánska.

4. Zažite východ alebo západ slnka v Barcelone

V prípade, že by ste prvý deň chceli zakončiť pokojnejšie, vychutnajte si západ slnka z Bunkers del Carmel, Tibidabo alebo z pláže.

Skvelou voľbou pre skoré ranné vtáčatá je vidieť východ slnka. Či sa už vyberiete sledovať východ slnka alebo západ slnka, nebudete ľutovať. Bunkers del Carmel neslúžia na nič iné, využívajú sa len ako miesto odkiaľ je pekný výhľad na mesto. Aj keď vám bude nejaký čas trvať kým sa dostanete peši na kopec, kde sa bunkre nachádzajú, aj tak sa to oplatí. 

5. Zastavte sa na trhu La Boqueria

Zastavte sa na trhu La Boqueria. Okrem sladkostí, ovocia, tapas a drobného občerstvenia tu nájdete aj plnohodnotné stánky s jedlom. La Boqueria sa nachádza na ulici La Rambla, ktorá vedie z námestia Plaza Catalunya priamo k pamätníku Kolumba. Tento trh je niečo úplne iné ako sú naše tržnice.

6. Navštívte aspoň 2 Gaudího budovy

Dalo by sa povedať, že Barcelona je ovplyvnená Gaudim, takže pri návšteve  tohto mesta by ste mali určite navštíviť budovy, ktoré tento umelec navrhol. Či už je to slávna Sagrada Familia, Park Guell alebo La Pedrera či ďalšie jeho krásne diela. V hlavnej sezóne býva množstvo turistov a preto odporúčame kúpiť lístky vopred, aby ste sa dostali na miesta, ktoré chcete navštíviť bez čakania v dlhých radoch.

7. Urobte si prestávku a navštívte Parc de la Ciutadella

Po úžasnej a náročnej prehliadke pamiatok si vychutnajte oddych v parku Park de la Ciutadella. Vezmite si so sebou deku alebo si sadnite na lavičku a vychutnávajte si tanec či spev pouličných účinkujúcich. Veľkou výhodou tohto parku je to, že máte sa viete občerstviť domácimi jedlami, ktoré prinášajú predávať gazdinky priamo do parku.

8. Vychutnajte si prechádzku pomedzi malé uličky Gotickej štvrte

Gotická štvrť je známa svojimi nádhernými malými uličkami, kde nájdete aj množstvo malých kaviarni. Pri prechádzke uličkami sa dostanete až na miesto, odkiaľ môžete vidieť katedrálu. Pred katedrálou sa nachádza miesto, z ktorého je dobre vidieť rôzne predstavenia pouličných zabávačov, napríklad ľudí, ktorí vytvárajú obrovské mydlové bubliny či hudobníkov, ktorí si tak zarábajú peniaze.

V prípade, že máte záujem o vstup do katedrály, otváracie hodiny sú od 8:45 do 19:30 a vstupné je v sume 7 Eur v čase od 13:00 do 17:00. V čase od 8:45 do 12:45 a od 17:30 do 19:30 je vstup zadarmo.

9. Navštívte Camp Nou

Ďalšou zastávkou, ktorú by ste nemali vynechať je Les Corts. FC Barcelona je jedným z najlepších futbalových tímov na svete a po príchode do Barcelony máte možnosť navštíviť ich domovský štadión. Počas prehliadky múzea sa oboznámite s históriou a dostanete sa až do zákulisia tohto futbalového klubu. V deň zápasu však môže byť múzeum buď úplne zatvorené alebo otváracie hodiny môžu byť upravené.

10. Návšteva múzea zadarmo

V Barcelone ako aj v mnohých iných mestách existujú niektoré múzeá, ktorých návšteva v určitých časoch alebo v niektorých dňoch nie je spoplatnená. Určite to poteší. Tu sú niektoré z nich:

  • MNAC Museu Nacional d’Art de Catalunya (od 15:00 plus celý deň každú prvú nedeľu v mesiaci).
  • MUHBA  Museu d’História de Barcelona (od 15:00 plus celý deň každú prvú nedeľu v mesiaci).
  • Museu de la Música (od 15:00 plus celý deň každú prvú nedeľu v mesiaci).
  • Centre de Cultura Contemporánia de Barcelona (od 15:00 do 20:00).

Post source : www.bcn.travel

About The Author

Related posts

Leave a Reply