Najviac nezvyčajné múzeá, ktoré nájdete v Barcelone
Photo Credit To theculturetrip

Najviac nezvyčajné múzeá, ktoré nájdete v Barcelone


Známa svojimi rodákmi na čele s legendárnym Pablom Picassom, Salvadorom Dalím či Joanom Miróm, Barcelona je plná rôznych galérií či múzeí umenia. V metropole Katalánska sa však nachádza i viacero menej konvenčných múzeí, na ktoré sa teraz spolu pozrieme.

Múzeum FC Barcelona

Azda nikoho, kto si je vedomý dôležitosti inštitúcie FC Barcelona, neprekvapí, že najúspešnejší klub súčasnej futbalovej scény má svoje múzeum priamo v srdci svojho štadióna, na Camp Nou. Od roku 1984, keď vzniklo, sa teší obrovskému úspechu a ročne privíta viac ako milión návštevníkov, čo z neho robí druhé najnavštevovanejšie múzeum v meste. 

Barcelonské múzeum erotiky

Nuž, a teraz niečo, čomu by sa mali vyhnúť citlivejší. Barcelonské erotické múzeum sa venuje zázrakom ľudskej sexuality, skúmajúc jej históriu v kontexte viacerých civilizácií naprieč našimi dejinami. Nachádza sa na La Ramble a je rozdelená tematicky podľa daných období. Ukrýva stovky exponátov a je určite zaujímavým miestom v rámci menej konvenčnej turistiky. 

Múzeum čokolády

Zbystrite všetci tí, ktorí milujete čokoládu, pretože toto miesto je rozhodne atraktívne a zaujímavé. Múzeum, ktoré sa nachádza v priestoroch bývalého kláštora, vzdáva hold čokoláde vo všetkých jej podobách a venuje sa i jej histórii. Odporúčame zapísať sa aj na workshop, čo ešte znásobí celý zážitok, pretože si sami vyskúšate výrobu praliniek a rôznych špecialít. 

Múzeum hašišu, marihuany a konope

Vzhľadom na to, že v súkromných priestoroch je konzumácia cannabisu v Španielsku legálna, táto krajina je neraz označovaná ako raj všetkých fajčiarov. Len v Barcelone je viac ako dvesto privátnych cannabis klubov a hašiš, marihuana a konope majú aj svoje vlastné múzeum. Nachádzajú sa tu stovky predmetov spojených s produkciou a konzumáciou týchto plodín, ktoré sa vás dokonca budú veľmi zdatne usilovať presvedčiť, že ide o umenie. 

Olympijské múzeum Joana Antoniho Samarancha

Jedným z najdôležitejších okamihov barcelonskej histórie je rok 1992, keď sa v meste uskutočnili Olympijské hry a urobili z neho turistickú veľmoc. Dedičstvo tohto dôležitého momentu si pripomína i unikátne múzeum na vrchu Montjuïc. Ide o moderné centrum prinášajúce mix histórie a pohľadu na dnešný šport, ktorého navštívenie bude zážitkom pre celú rodinu.

Post source : theculturetrip

About The Author

Related posts

Leave a Reply