12 najlepších miest na hľadanie kreatívnej inšpirácie v Barcelone
Photo Credit To theculturetrip

12 najlepších miest na hľadanie kreatívnej inšpirácie v Barcelone

Katalánska metropola je miestom, kde nachádzalo inšpiráciu nespočetné množstvo umelcov na čele s Pablom Picassom či Salvadorom Dalím. Pozrime sa spolu na miesta, kde sa budete môcť v Barcelona najväčšmi kreatívne vyžiť. 

Plaça Reial

Azda najznámejšie námieste v celej Barcelone nachádzajúce sa hneď pri Las Ramblas je známe svojou noblesou a šarmom, hoci je masívne vyhľadávané turistami z celého sveta. Dychvyrážajúce historické budovy a mnoho tradičných reštaurácií pridáva na imidži miesta, ktoré rozhodne stojí za navštívenie.

Grekove záhrady

Pokiaľ hľadáte pokojné miesto, kde by ste sa mohli v tichu ocitnúť v kruhu svojich myšlienok, Grekove záhrady by mali byť určite vašou prvou voľbou. Vašu pozornosť upútajú pomarančovníky a palmy, ale dominantou záhrad je obrovský amfiteáter.

Trh Boquería

Pokiaľ ste typom turistu, ktorý rád ochutnáva lokálne potraviny, trh Boquería musíte bezpodmienečne navštíviť. Je len na vás, čo si vyberiete z širokej palety rýb, ovocia, zeleniny či množstva iných pochúťok. Usaďte sa v jednom z tapas barov a spievať bude všetkých vašich päť zmyslov. 

Pláž

Jedným z najlepších miest na hľadanie inšpirácie je bezpochyby pláž s jasnou oblohou a očarujúcimi vlnami Stredozemného mora. Poprechádzajte sa po Barcelonete až do Parc del Fòrum a majte na pamäti, že čím ďalej zájdete, tým bude miesto, na ktoré sa dostane, pokojnejšie. 

Park Güell

Tento istotne najznámejší park v celej Barcelone je veľdielom katalánskeho architekta Antoniho Gaudího. Hoci bol pôvodne navrhnutý ako moderný bytový komplex nachádzajúci sa v lokalite bez smogu a znečistenia, projekt nebol nikdy dokončený, no dnes tu môžu aspoň turisti obdivovať Gaudího veľkoleposť.

Bar Marsella

Marsella, ktorá bola údajne obľúbeným podnikom Pabla Picassa či Ernesta Hemingwaya, je neslávne slávna podávaním absintu, bylinného destilátu, o ktorom sa hovorí, že spôsobuje halucinácie. Ak sem však vstúpite dnes, prenesiete sa v čase o niekoľko desiatok rokov dozadu a bude sa vám zdať, že sa tu nič nezmenilo od chvíle, keď tu popíjal Hemingway.

MACBA

MACBA označuje prestížne barcelonské múzeum sučasného umenia, no ukrýva aj fascinujúcu zbierku umenia najvyzdvihovanejších umelcov barcelonských dejín. Jeho budova sa nachádza v El Raval a navrhnutá bola známym americkým architektom Richardom Meierom. Určite vrelo odporúčame.

Ulica Enrica Gradonasa

Táto pôvabná ulica, nachádzajúca sa hneď za historickou budovou Barcelonskej univerzity, je domovom viacerých jedinečných galérií. Ulica Enrica Gradanosa je tiež miestom ukrývajúcim viacero kaviarní, barov či miest na brunch, čo z nej robí ideálne útočisko pre domácich i turistov. 

Bunkre Carmel

Bunkre Carmel boli dlho jedným z najlepšie utajovaných barcelonských tajomstiev, keďže plnili funkciu skrýše počas občianskej vojny. Dnes sú avšak lokalitou s azda najkrajšou panorámou celej Barcelony. 

Parc de la Ciutadella

Tento park, ktorý nájdete hneď vedľa El Born, je jedným z najkrajších a najobľúbenejších verejných priestorov v Katalánsku. Za predpokladu dobrého počasia je domovom množstva umelcov, hudobníkov a živých sôch, čo z neho robí populárne miesto pre rodiny s deťmi. V lete sa môže stať, že je tak trochu preplnený, no to nič nemení na jeho unikátnosti.

Carretera de les Aigües

Ak chcete utiecť od nástrah veľkomesta, namierte si to na Carreteru de les Aigües. Vedie sem príjemná zhruba desaťkilometrová túra pozdĺž barcelonským predmestím. Ak sa vám však nechce chodiť pešo, viete sa na toto miesto, samozrejme, dostať aj verejnou dopravou. Naskytne sa vám fascinujúci výhľad na mesto, ktorý si môžete vychutnať na jednej z množstva lavičiek. 

Arts Santa Monica

Toto viacúčelové centrum umenia sa špeciálne zamierava na inovácie a kreativitu v digitálnej kultúre. Sú tu pravidelné výstavy pokrývajúce široký diapazón oblastí od literatúry, cez dizajn až po gastronómiu a hudbu a ide o dokonalú lokalitu, pokiaľ sa chcete niečo dozvedieť o katalánskej kultúre ako takej.

Post source : theculturetrip

About The Author

Related posts

Leave a Reply