Tipy, ako zvládnuť balenie oblečenia do Barcelony bez stresu
Photo Credit To c1.staticflickr.com, upload.wikimedia.org, instagram

Tipy, ako zvládnuť balenie oblečenia do Barcelony bez stresu

Chystáte sa do Barcelony a neviete aké oblečenie si zabaliť so sebou? Ak cestujete do Barcelony po prvýkrát určite váhate aké oblečenie si so sebou zabaliť. Ponúkame návod na to, čo by ste si mali určite zbaliť so sebou do Barcelony podľa ročného obdobia.

Jar

Barcelona ožíva v jari. Po zimnom odpočinku začínajú miestni obyvatelia plniť námestia a parky a tešiť sa z pekného slnečného počasia.

Čo by ste si mali zabaliť:

  • Ľahká bunda – krásne stredomorské podnebie v Barcelone prináša so sebou teplé jarné dni avšak stále môže v tomto období pretrvávať mierne ochladenie. Preto si so sebou nezabudnite pribaliť tenšiu bundu.
  • Malý dáždnik – nebudete ľutovať. Kompaktný dáždnik, ktorý sa zmestí do tašky sa hodí v prípade nečakaného dažďa.
  • Šál – vrstvenie oblečenia umožňuje rýchly a jednoduchý spôsob prispôsobenia sa niekedy nepredvídateľnému počasiu v Barcelone. Šál je jedným z najužitočnejších doplnkov, nevyžaduje príliš veľa priestoru.

Leto

Leto je najpopulárnejším ročným obdobím, v Barcelone sa v tom čas nachádza najviac turistov. Prichádzajú do mesta z každého kúta sveta  túžiac po odpočinku na plážach tohto regiónu. Dni sú dlhé, teplé a často sa teploty vyšplhajú veľmi vysoko.

Čo by ste si mali zabaliť:

  • Sandále – vyberte si ich múdro. Pozor na žabky, určite neuvidíte miestnych obyvateľov nosiť  žabky inde ako na plážach alebo pri bazéne. Dámam odporúčame si nebrať obuv na vysokom podpätku, ulice sú dláždené a táto obuv nie je pohodlná  pri dlhšej chôdzi. Namiesto toho zvoľte pohodlnú obuv, v ktorej sa budete cítiť príjemne aj po dlhšej prechádzke mestom.
  • Šaty – šaty môžete využiť či už pri prechádzkach počas dňa, ale aj vo večerných hodinách pri dobrom drinku v bare.
  • Opaľovací krém – nevychádzajte na slnko bez opaľovacieho krému. Letné lúče v Barcelone môžu byť veľmi silné a to aj keď sa chystáte len do mesta. Nespoliehajte sa na to, že opaľovací krém patrí iba na pláž.

Jeseň

Keď sa začne ochladzovať, turisti začnú opúšťať Barcelonu a mesto nadobudne viac autentickej atmosféry. Teploty môžu začať klesať, ale nie tak nepríjemne, aby sa to nedalo využiť na prechádzku po meste či po parku, kde sa vám naskytne krásny pohľad na zlatohnedé listy padajúce zo stromov.

Čo by ste si mali zabaliť:

  • Tmavé džínsy – tie môžete využiť aj ako nohavice či už pri potulkách mestom alebo večer v bare pri dobrom drinku. Platí však, oblečte si vždy to, v čom sa cítite pohodlne.
  • Členkové topánky – tieto topánky sú jednou z najpohodlnejších možností pri prechádzke mestom. Sú skvelou voľbou v prípade, že sa chcete obuť štýlovo. Samozrejme, že pre milovníkov športového oblečenia a obuvi sú najpohodlnejšou možnosťou tenisky. Všetko závisí od vašich preferencií, či ste viac elegán alebo milovník športového oblečenia.
  • Viac vrstiev – jeseň v Barcelone prináša so sebou chladnejší vzduch v dopoludňajších hodinách a ráno, ale v poobedňajších hodinách môžete vyjsť do mesta aj bez bundy. Vrstvenie oblečenia vám zabezpečí, že sa budete môcť pohodlne prispôsobiť teplotám počas dňa.

Zima

Zima je jednou z najtichších ročných období v Barcelone z pohľadu turizmu. Mierne stredomorské podnebie mesta znamená, že sneženie je zriedkavé a teploty nie sú tak nízke ako vo väčšine Európy. Určite však netreba podceňovať balenie na zimnú dovolenku.

Čo by ste si mali zabaliť:

  • Kabát – ak sa necítite na prechádzku v nafúknutej zimnej bunde, kabát je peknou alternatívou. Kabáty sú štýlové, ale aj praktické, udržujú vás v teple a zároveň pôsobia elegantne.
  • Čiapka, rukavice a šál – zatiaľ čo v Barcelone zima nie je tak studená ako v severnej Európe, stále je dosť chladno. A preto si so sebou určite pribaľte teplé doplnky, ktoré vás zahrejú či už počas dňa alebo vo večerných hodinách.
  • Pohodlné čižmy – či už dávate prednosť vysokým čižmám alebo členkovým čižmičkám, určite by ste mali siahnuť po tých, ktoré nemajú vysoké podpätky, sú teplé a pohodlné pri chôdzi počas celého dňa po nerovných dláždených uliciach.

Post source : devourbarcelonafoodtours.com

About The Author

Related posts

Leave a Reply