10 vecí, ktoré je dobré vedieť pred návštevou futbalu v Barcelone
Photo Credit To theculturetrip

10 vecí, ktoré je dobré vedieť pred návštevou futbalu v Barcelone

Plánujete zájsť v Barcelone na futbal? Nielenže sa nachádza v katalánskej metropole najväčší štadión v celej Európe, no je i strediskom jedného z najlepších a najúspešnejších tímov na celom svete. Či už ste oddaným fanúšikom futbalu, alebo si jednoducho chcete užiť trochu zábavy pri športe, nasledujúce tipy vám určite poslúžia. 

V Barcelone je viac ako len jeden klub

I napriek tomu, že známejším z barcelonských družstiev je FC Barcelona, nezabúdajme ani na RCD Espanyol. Keď sa rozhodnete navštíviť Katalánsko v čase, keď nečaká žiadne stretnutie na azulgranas, môžete sa namiesto Camp Nou rozhodnúť pre súboj konkurenčných pericos. Je dôležité mať na pamäti, že oba tieto celky hrávajú svoje duely v najvyššej španielskej ligovej súťaži.

Prezývkou FC Barcelona je Barca

Mnohí môžu byť zmätení z toho, že prezývkou Barcelony ako mesta je Barna, no keď hovoríme o futbalovom klube, je to Barca. Aj práve preto budete častokrát počuť na štadióne Visca el Barca, nech žije Barca. 

Buďte flexibilný

Kúpte si svoje lístky vpred, ale majte na pamäti, že La Liga môže ešte štrnásť dní pred výkopom čas začiatku zápasu zmeniť. Uistite sa tak, že naozaj viete, v ktorý deň a hodinu sa začína váš duel. 

Vyberte si svoj zápas rozumne

Ak chcete vidieť naživo meranie síl FC Barcelona, snažte sa vybrať si súpera starostlivo, pretože mnohí sa neraz proti rivalom z nižších priečok tabuľky sťažujú na horšiu atmosféru. Záleží však všetko od vašich preferencií, pretože práve takýto duel by mohol priniesť mnoho gólov. Je samozrejmé, že proti veľkým družstvám ako Real Madrid či v súbojoch Ligy majstrov budú lístky drahšie, no celý zážitok bude stáť za to.

Zamierte k miestnym

Keď si budete vyberať miesto, majte na pamäti, že hoci výhľad z vrchných tribún môže byť fascinujúci, niektorí ľudia sa na nich sťažujú na atmosféru. Naopak, ak sa vám podarí získať lístok za niektorú z brán, šanca, že sa poriadne zabavíte, je oveľa vyššia. 

Posilnite sa pred zápasom

Nasadnite na metro do Les Corts a pred stretnutím si dajte pivo alebo snack v jednom z barov v okolí Travessery. Prejdite sa hlavnou ulicou s ďalšími fanúšikmi až na štadión a uvidíte, ako Barcelona žije futbalom. 

Príďte včas

Camp Nou je najväčším štadiónom v Európe, kam sa zmestí až 99 354 fanúšikov, a tak vám môže chvíľu potrvať, kým nájdete svoje miesto. Popri prichádzaní budete môcť nasávať jeho atmosféru a neváhajte sa s prosbou o pomoc obrátiť na stewardov, ktorí vám ochotne pomôžu usadiť vás.

Pozrite si zákulisie

Ak máte trochu času deň pred, respektíve po zápase, nenechajte si újsť prehliadku klubu. I napriek tomu, že niečo podobné nie je sprístupnené v deň duelov, v ktorýkoľvek iný termín si môžete objednať sprievodcu, ktorý vás prevedie celým štadiónom, ukáže vám jeho útroby a zavedie vás do múzea, kde nechýbajú všetky klubové trofeje. 

Vhodne sa oblečte

Keď si budete vyberať na Camp Nou svoj outfit, nezabúdajte na to, že na štadióne nie je strecha, a tak by sa počas zápasu mohlo ochladiť. Najmä v období od novembra do marca si určite prineste aj dáždnik. 

Na pivo zabudnite

Na Camp Nou si nemôžete priniesť žiadne alkoholické nápoje a žiadne nenájdete ani v tunajších bufetoch. Vzrušenie by malo vznikať v prvom rade vďaka výkonu Barcy a ak trpíte nedostatkom piva, určite môžete využiť jeden zo stoviek podnikov v blízkosti štadióna po skončení zápasu. 

Post source : theculturetrip

About The Author

Related posts

Leave a Reply