Najlepšie miesta na nákup suvenírov v Barcelone
Photo Credit To theculturetrip

Najlepšie miesta na nákup suvenírov v Barcelone

Hovorí sa, že najvyhľadávanejším suvenírom v Barcelone je mexické sombrero. Vyhnite sa kultúrnemu faux-pas kúpou podobného darčeka a zoberte si domov radšej niečo, čo stojí za to.

Trh Boquería

Aj napriek tomu, že suvenír, ktorý následne skonzumujete, si nenecháte do konca života, doma si vďaka nemu budete môcť pripomenúť chuť dovolenky. Na trhu Boquería nájdete všetko od výmyslu sveta, dokonca aj produkty, ktoré vám vydržia niekoľko mesiacov. Plátky tradičnej sušenej šunky jamón iberico sa vákuovo zabalené nepokazia mesiace, ba dokonca ani roky a odporúčame aj mejillones en escabache, mušle v pikantnej omáčke, či biele ančovičky boquerones

Štadión Camp Nou

Dresy FC Barcelona s vaším menom, rôzne uteráky, tašky, kľúčenky či iné drobnosti s motívom katalánskeho veľkoklubu sú ideálnym darčekom pre všetkých športových nadšencov. Hoci obchod nájdete aj pri Sagrade Famílie, najlepší spôsob, kde si kúpiť podobné produkty, je priamo na štadióne Camp Nou, čo môžete skĺbiť s jeho prehliadkou. 

Travitabac

Jedna z najzvláštnejších katalánskych vianočných tradícií, tzv. caganer, je typická figúrka muža vykonávajúceho potrebu so stiahnutými nohavicami. Symbolizovať má štedrosť, ale i rovnosť všetkých ľudí a pre katalánsku societu predstavuje dôležitý komponent. Ideálnym miestom na jeho kúpu je vianočný trh svätej Lucie, ale mimo vianočnej sezóny si ho zadovážiť môžete napríklad v gotickej štvrti v obchode Travitabac. 

Toni Pons

Espadrilles, respektíve espardenyes, ako sa im hovorí v katalánčine, sú tradičnými topánkami, ktoré sa vyrábajú z vlákna. Sú úzko spájané s katalánskou kultúrou a neraz ich domáci nosia na špeciálne príležitosti. Za ostatné roky sa tiež stali obľúbené medzi turistami a dnes sa dajú kúpiť v rôznych moderných dizajnoch v mnohých predajniach, z ktorých vám môžeme odporučiť napríklad stánok Toni Pons. 

Vila Viniteca

Katalánsko patrí medzi regióny s najvyššou produkciou vína na celom Pyrenejskom polostrove a známe je najmä produkciou cavy, tradičného šumivého vína, ktorého predaj pokrýva v Barcelone až sedemdesiat percent podielu z celého Španielska. Všetky druhy vín za lacnejšie i drahšie ceny nájdete vo Vile Vinitece, ktorá sa nachádza v El Born.

Darčekový obchod MACBA

Barcelona je známa svojím umením, je rodiskom takých legiend ako Pablo Picasso či Joan Miró. Pojem MACBA označuje známu galériu, ktorá sa nachádza v srdci oblasti El Raval, ktoré vám určite vrelo odporúčame. Tunajší darčekový obchod je rozhodne výborným miestom na skvelý suvenír za prijateľnú cenu. 

Vaho

Ak chcete štýlový suvenír bez toho, aby ste museli mať výčitky svedomia voči životnému prostrediu, skúste Vaho. Tento obchod zakladajúci si na etike vytvára tašky a peňaženky z recyklovaných materiálov pozbieraných z mestských ulíc. Nielenže sú jedinečné, žiadny produkt nie je rovnaký ako druhý, no rovnako tak mimoriadne odolné a pohľadné.

Post source : theculturetrip

About The Author

Related posts

Leave a Reply